dijous, 19 de gener del 2012

Croquetes de xampis, emmental i cansalada

CROQUETES DE XAMPIS, EMMENTAL I CANSALADA (no ens enganyem, les boletes van ser boletes perque m'havia cansat de fer la forma de croquetes)


Amb voluntat de continuar fent gaudir els nostres sentits aquí us en passo la recepta. Que consti que les croquetes tenen una mica d'improvisar amb els ingredients i les barreges i anar fent assaig error. El sistema és sempre més o menys el mateix i els ingredients varien al gust, personalment les de bacallà que vaig portar a la comilona collitera i les de tonyina, ceba i pebrot verd són les meves preferides

Ingredients


250g de xampìnyons
50 d'emmental = un grapat del formatge que tingueu
100g de cansalada al pebre a dauets. Es pot substituir per bacó, però queda infinit més bo amb cansalada. I la quantitat una mica al gust. Pot ser l'ingredient principal en comptes dels xampinyons o bé que només sigui un toc.
4 cullerades de farina
2 o3 gots de llet ¿?¿?¿ després ho entendreu
sal
oli
mantega
Ou, farina i farina de galeta per arrebossar.

Tallar la cansalada a dauets i fregir-la quasi sense oli en una paella apart fins que quedi cruixent. Reservar-la (m'encanta això de reservar, sona taaaaaaaan professional...). Rentar bé els xampinyons i tallar-los a trossets, quadrats, rectangulars, el·líptics segons com us inspirin més i fer-los fregir amb una mica de mantega (una o dues cullerades...). Quan estiguin cuits afegir la cansalada, aquella que havíem reservat sense picar-ne ni un dauet per molt cruixent i apetitosa que us sembli, ben eixuta d'oli.

Ara ve el més important: afegir la farina a la paella i coure-la amb els ingredients fins que agafi una mica de color. SI NO HO FEU EL DEU DE LES CROQUETES BAIXARÀ I US DONARÀ UN CLATELLOT!!! No, es que si no les croquetes tenen gust a farina crua i puaj! I ara ve la part complicada. La llet. Pq he posat 2 o 3 gots? Doncs pq no sé quina quantitat se n'ha de posar. Ma mare dixit: - la quantitat de llet de la demana la massa-. I clar, se't queda una cara d'idiota quan et diu això, quantitats mama, quantitats! No filla, ja ho veuràs que t'ho demana i.... efectivament, t'ho demana. Anar afegint la llet, si pot ser calenteta, remenant la massa amb la farina QUE HEU SOFREGIT PRÈVIAMENT, us demanarà la quantitat de llet. I ara només queda anar remenant pq no s'enganxi. La massa estarà feta quan es desenganxi de la paella. I l'emmental???? ARA impacients. A l'ultim moment el poseu i feu dues voltes per integrar-lo bé. Es tapa la massa amb paper de film (per evitar que faci crosta) i es deixa refredar. Està millor d'un dia per l'altre però l'opciò de posar-la a la finestra, vigilant que no se la mengin els coloms mutants de barcelona, es bona igual.
Un cop freda li doneu la forma que volgueu, i el tamany també. Es poden fer megacroquetones o boletes d'aperitiu, es passen per farina per fer la forma, ou i farina de galeta i a fregir que a les artèries coronàries hi falta colesterol!!

Sento la imprecisió de les quantitats, la primera vegada us quedaran dures i seques i necessitareu un litre d'aigua per croqueta o bé tan líquides que les podreu xarrupar o seràn perfectes i triomfaran com l'altre dia. Los caminos de las croquetas son inescrutables. Jo el que faig es fer-ne mil o dos mil i congelar-les en una bossa, es poden fregir sense descongelar i son un recurs bonissim per les nits de mandra de cuinar. Fins aquí el maruja-consejo de hoy.

Espero que s'entengui tot!

2 comentaris: